Reporter Milan je kulturno umetniška skupina, ki je pričela delovati 1. aprila 2001. Njihovi zametki pa segajo malo dlje v zgodovino, saj so že pred uradnim nastopanjem na Radiu City podtalno delovali in se ilegalno šalili.

Najstarejši član Matjaž Šalamun – Šalca, nekoč partizanski kurir, potem izdajalec in na koncu nosilec spomenice, je v dveh mladih aktivistih odkril raziskovalni talent. Kasneje se je izkazalo da sta Tine Križanič – Lepi Sale in Dejan Vedlin – Mali Bižl domača izdajalca, a kljub vsemu talentirana.

Skupina je po treh letih delovanja dokazala, da so zreli za zdravljenje in življenje v karanteni. Vse pogosteje se jim dogaja, da ljudje govorijo za njihovimi hrbti, se smejijo, pljuvajo nekateri pa celo pokličejo policijio. Dokaz da so izobčenci, je tudi dejstvo, da si vzornika niso iskali med velikani zgodovine, kot sta tovariš Tito in Milan Kučan, ampak so ga našli v škratu Bolfenku.

Bolfenk, ki ga celo včasih gostijo v studiju, je pokvarjenec prve vrste. Pijača, hrana in spolni odnosi so vodilo njegove življenske poti, prav tako pa bi naredil vse da bi se zagnal nasprotnemu spolu med noge. Ne pozna pravil materinega jezika, saj preklinja kot kočijaž, prdi in bi naredil prav vse, da bi prišel do dela ženskega telesa, ki se nahaja pod popkom.
Drage dame in gospodje. Ne nasedajte njihovim resnicam, ker boste z njimi končali za zapahi.

Resnica ni plenica, pa vendar marsikomu smrdi!

P.S. Slogan ” Ni nam lahko” je nastal zaradi njihove prekomerne teže!

Bor Greiner odgovorni urednik Radija City ( ne vem ali je bil odkrit, ali nam je lezel v rit )

MARIBORčAN, Februar 2003

NAŠA KRILA

MARIBORčAN, Maj 2002

MLADINA, Januar 2007

THE SUN

MARKETING MAGAZIN, November 2006

KLEINE ZEITUNG

DOBRO JUTRO, November 2002

THE NEW YORK TIMES

Mariborčan, December 2002